Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Εκπαίδευση & Ειδικότητα

Γεννήθηκα στη Καβάλα το 1982. Το 1999 αποφοίτησα από το Λύκειο με άριστα και έλαβα υποτροφία για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2010 πήρα το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό λίαν καλώς.

Από το Μάιο του 2013 εως το Νοέμβριο εργάσθηκα ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας Σερρών .

Από το Νοέμβριο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2015 έκανα τα δύο χρόνια άσκησης της Παθολογίας στην Α΄ ΠΡΠ Κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ΑΠΘ. Από τον Μάιο του 2016 εώς τον Ιούνιου του 2020 ειδικεύτηκα στην Ενδοκρινολογία στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Γ.Ν. Ιπποκρατειου Θεσσαλονίκης.

Τον Ιούνιο του 2020 έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας Ενδοκρινολογία - Διαβήτης και Μεταβολισμός.

Από το 2015 έως σήμερα είμαι επιστημονικός συνεργάτης στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ όπου και πραγματοποιώ τη διδακτορική μου διατριβή.

Μεταπτυχιακό & Συνέδρια

Συμμετέχω στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών « Νεότερες μέθοδοι και τεχνολογίες στην θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη », Τμήμα Ιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ.

Μέχρι σήμερα έχω ανακοινώσει περίπου 15 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχω πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 ομιλίες σε ιατρούς και ασθενείς.

Επιστημονικές Εταιρίες

Είμαι μέλος επιστημονικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχω συμμετάσχει
ως ομιλητής πολλών ιατρικών συνεδρίων.
Από τον Μάιο του 2018 έως τον Μάιο του 2020 διετέλεσα μέλος της επιτροπής ειδικευομένων της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων.
Συμμετέχω ως ερευνητής σε φαρμακευτικά πρωτόκολλα.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

Τα βασικά μου ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι ο σακχαρώδης διαβήτης και πιο συγκεκριμένα η τεχνολογία στο σακχαρώδη διαβήτη (αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης, συνεχής καταγραφή, διακυμάνσεις γλυκόζης, τεχνητό πάγκρεας), όπως επίσης και η εκπαίδευση των ασθενών με διαβήτη (εκπαιδευτικές ομάδες).

Στο πεδίο της τεχνολογίας του σακχαρώδη διαβήτη δραστηριοποιούμαι εδώ και 7 χρόνια, έχοντας τοποθετήσει περισσότερες από 30 αντλίες συνεχούς έγχυσης ινσουλίνης σε Έλληνες ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1.